עמית לביא

Amit Lavi

عاميت ليفي

مجموعة السجّاد

קולקציית שטיח

Carpet Collection

אורבני, באר שבע, דרום, התחדשות עירונית, חברתי, מגורים, פריפריה, קהילתי, שימושים מעורבים

/

מנחה: תאה קיסלוב וליאורה קיסלוב -קיי
הפרויקט קולקציית שטיח עוסק בשכונה ב’ בעיר באר שבע ומציע התערבות במרחב הבנוי תוך שאיבת השראה מהתרחשויות מקומיות והמדבר. זיהיתי בשכונה הקיימת פוטניצאל בדמות שטחים פתוחים, חצרות אחוריות ורקמת שבילים. כמו כן הפרויקט עוסק בקהילה הקיימת בשכונה – סטודנטים ומקומיים, שחיים זה לצד זה כתוצאה מתהליך שנקרא סטודנטיפיקציה, על משקל ג’נטריפיקציה. הבינוי המוצע מדבר על תפיסה של שטיח מרחבי תוך נתינת מענה לעניין אקלימי, לאור ולצל, על ידי פרשנות מושג מבנה חצר והשתלבות בבינוי בין השיכונים הקיימים. הבינוי מכיל טיפוס מבנה חדש המתאים את עצמו למרחב – מעניק מענה מבחינה פרוגרמטית ומבנית להתרחשויות הקיימות תוך יצירת עירוב שימושים, ציפוף וחיבור הסטודנטים באחריות לקהילה המקומית.
My project, Carpet Collection deals with Neighborhood B in the city of Beer Sheva and offers intervention in its urban space whilst taking inspiration from local events and the surrounding desert. In the existing neighborhood, I noticed the potential of open spaces, backyards and a network of pathways. The project also deals with the neighborhood's community – students and locals who live side by side as a result of a process called ‘Studentification’ deriving from Gentrification. My proposed plan speaks of the concept of a spatial carpet whilst addressing the climatic issue, light and shade, by interpreting the term of an inner courtyard typology and integration in the existing housing projects. The plan holds a new type of building that fits the space – it provides a programmatic and structural solution to existing events and creates mixed use, condensing and the connecting of university students to the local community.
يتناول مشروع مجموعة السجّاد الحي ب في مدينة بئر السبع ويقترح تدخلًا في المساحة المبنية والاستلهام من الأحداث المحليّة والصحراء. لقد لاحظت الإمكانات الموجودة في الحي الحاليّ مثل مساحات مفتوحة وساحات خلفيّة وممرات. كما يتناول المشروع المجتمع الحالي في الحي – الطلاب والسكان المحليّين، الذين يعيشون جنبا إلى جنب نتيجة لعملية "المدينة الطلابيّة"، ما يشبه عملية "الاستطباق". يتناول البناء المقترح مفهوم السجّادة المكانيّة ويتكيّف مع ظروف المناخ والضوء والظلّ، من خلال تفسير مفهوم الأفنية والاندماج في البناء بين الأحياء القائمة. يحتوي البناء على مبنى جديد يتكيف مع المساحة – ويلبي الاحتياجات التخطيطيّة والهيكليّة للأحداث القائمة ويخلط الاستخدامات، وربط الطلاب بحذر مع المجتمع المحلي.

יצירת קשר

שתפו את הפרוייקט הזה | Share this project
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp