מאי וויטסון

Mai Whiteson

ماي ويتسن

تحول الطاحونة

הטחנה הבאה

Transformill

תל אביב-יפו

/

מנחה: שם טוב צרויה
טחנות קמח נבנו בפאתי יפו. עיצובן ייצג את רעיון המבנה כמכונה, שכל חלק שלה עוצב בהתאם לתפקידו בפס הייצור. בניגוד למבני תעשיה פונקציונליים המתוכננים ע"פ העיקרון Form Follows Function, Adaptive Reuse הוא התהליך ההפוך – התאמת התוכן למיכל. בחרתי להתערב במבנה טחנת הקמח בהצטלבות הרחובות שלבים ובן-צבי, הגובלת במכללה האקדמית תל-אביב-יפו, ולהסב אותה לבית ספר לאדריכלות. האלמנטים הארכיטקטוניים שריתקו אותי במבנה הטחנה הם החומריות, קנה המידה, אסתטיקת המכונה ומפגשה עם האדם והעיר. ההתערבות במבנה נעשתה מתוך התייחסות לאיכויות החללים הקיימים, בשאיפה לצקת לתוכם תוכן שייצר יחסי גומלין ושכבתיות בין החדש לישן, בין החוץ והפנים, בין התוכן לחלל ובין הטחנה למרקם והמרחב העירוני.
Flour mills were built on the outskirts of Jaffa in the late 19th century. Their design represents the idea of ​​the building as a machine, each element of the mill was designed in accordance to its role in the production line. In contrast to functional industrial structures designed according to “Form Follows Function”, “Adaptive Reuse” is the reverse process – adapting the content to the existing container. I chose to interact with the flour mill located at the intersection of Shlabim and Ben-Zvi streets, which borders on the Tel Aviv-Yaffo Academic College, and transform it into an Architecture School. The architectural elements ​​that intrigued me in the existing flour mill were textures, materials and forms, scale, machine aesthetics and the encounter between the machine and the urban realm. My intervention is in reference to qualities of the existing buildings and spaces, in an attempt to pour new content into them which creates an interaction and layering between the new and the old, exterior and interior spaces, and between space and content.
بُنيت مطاحن القمح على مشارف يافا. يُجسّد تصميمهن فكرة المبنى كآلة، صُمّم كل جزء منها ليتناسب مع وظيفتها في خط الإنتاج. على عكس المباني الصناعيّة الوظيفيّة المُصمّمة حسب مبدأ "الشكل يتبع الوظيفة"، "فإنّ "إعادة الاستخدام التكيّفيّ" هي العمليّة العكسيّة- ملاءمة المحتوى للحاوية. اخترت التدخّل في مبنى طاحونة القمح عند تقاطع شارعي شلفيم وبين تسفي، المتاخمين للكليّة الأكاديميّة تل أبيب-يافا، وتحويلها إلى مدرسة لهندسة العمارة. العناصر المعماريّة الّتي أثارت اهتمامي في هذا مبنى الطاحونة هي المواد، المقياس، جماليّة الآلة والتقاؤها مع الإنسان والمدينة. لقد تمّ التدخّل في المبنى من خلال الاهتمام بجودة المساحات الموجودة، وبهدف تعبئتها بمحتوى من شأنه خلق علاقات متبادلة وطبقيّة بين الحديث والقديم الخارج والداخل، الفراغ والمحتوى وبين الطاحونة والنسيج والحيّز الحضريّ.

יצירת קשר

שתפו את הפרוייקט הזה | Share this project
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp