מאיה באריל

Maya Baril

مايا باريل

مغرب

מגרב

Magreb

מבנה ציבור, שימושים מעורבים, תל אביב-יפו

/

מנחה: שם טוב צרויה
את רחוב אלנבי עיטרו בעבר ארבע כיכרות כשלכל אחת מהן היה תפקיד מרכזי בהיסטוריה התל אביבית והישראלית. אותן כיכרות שהפכו את הרחוב למה שהוא היה בימיה המוקדמים של העיר העברית הראשונה, נעלמו והפכו להיות צמתים סואנים. כיכר מוגרבי, היתה למעשה רחבה גדולה בקדמתו של קולנוע מוגרבי. המקום שימש כמרכז תרבות, מפגש והתאספות משמעותי בעיר. עם השנים, הכיכר הפכה להיות חניון ולצידו צומת סואן. מטרת הפרויקט היא לייצר מרחב עירוני פעיל ומגוון, המציע הזדמנויות תרבותיות, מסחריות וקהילתיות ומדגיש את חשיבות מרחב הולכי הרגל. התכנון שואב השראה מהסגנון הבינלאומי שמאפייניו מהווים חלק מהותי מהקוד התל אביבי.
Four squares decorated Allenby street in its original form, each of them played a major role in Israel’s history and especially in the history of the city of Tel Aviv. These squares that made the street what it was its early days, have disappeared and during the years has become bustling intersections. Mugrabi Square, was a large plaza in front of the Mugrabi Cinema. The place served as a significant cultural, meeting and gathering center in the city. Over the years, the square turned into a parking lot that stands near a busy intersection. The aim of the project is to create an active and diverse urban space, offering cultural, commercial and community opportunities, emphasizing the importance of pedestrian space. The design is inspired by the International Style whose characteristic form are an essential part of the Tel Aviv Code.
كان شارع اللنبي مزينًا بأربعة ميدان، لعب كل منها دورًا رئيسيًا في التاريخ التل أبيبيّ والتاريخ الإسرائيليّ. الميادين نفسها التي جعلت الشارع على ما كان عليه في الأيام الأولى للمدينة العبريّة الأوّلى، اختفت وأصبحت تقاطعات مزدحمة. ميدان مُغربي، كانت في الحقيقة ساحة كبيرة أمام سينما مُغربي. كان المكان مركزًا ثقافيًّا، ومُلتقى وتجمّع مُهمّ في المدينة. على مر السنين، أصبح الميدان موقف سيارات وبجواره تقاطع مزدحم. الهدف من المشروع هو إنشاء مساحة حضريّة نشطة ومتنوّعة، تقدم فرصًا ثقافيّة وتجاريّة ومجتمعيّة والتأكيد على أهمية مساحة المشاة. التصميم مستوحى من النمط الدولّي الذي تطغى خصائصه على جزء كبير من تل أبيب.

יצירת קשר

שתפו את הפרוייקט הזה | Share this project
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp