דניאל קרצמן

Daniel Kertsman

دانيل كيرتسمان

تعدد الثقافات

הִתְרַבּוּת הַתַּרְבּוּת

Michaels Square

מבנה ציבור, שימושים מעורבים, תל אביב-יפו, תרבות

/

מנחה: שם טוב צרויה
הפרויקט מתמקד בכיכר מיכאלס בתל אביב אשר תוכננה כחלק מתכנית גדס, והוקמה בשנת 1934. כיום, שטח הכיכר משמש כרחבה פתוחה ומוזנחת, שאינו מקבל הכרה ככיכר בעיניי הציבור. כל זאת על אף מיקומה המרכזי, הצפוף והפעיל. ממצא עיקרי שהתווה את הפרוגרמה של הפרויקט הוא ציר התרבות, שהכיכר במרכזו. הפרויקט מציע תכנון מחודש לכיכר מיכאלס ולמבנים הסובבים אותה, כשבליבו תוכנן מוזיאון לתרבות תל אביב. התכנון יוצר כיכר אינטרוברטית בעלת דפנות פעילות המגדירות אותה ע”י בינוי ופיתוח סביבתה, זאת תוך התייחסות לאלמנטים הסביבתיים הפוגעים בתפקודה כיום. בכך, התכנון מנצל את הפוטנציאל הגדול הגלום בכיכר, משפר את המרחב הציבורי והנופי בעיר והופך אותה למשמעותית ופעילה למען התושבים.
The project focuses on Michaels Square in Tel Aviv, which was planned as part of Geddes's plan, and was established in 1934. Today, the area of the square is neglected and therefore the public doesn’t recognize it as a public square. All this despite its central, crowded and active location. The main finding that led me to the project’s program is the cultural axis, with the square at its center. The project offers a new design of Michaels Square and the buildings around it. In the center of the square, I’m offering a Cultural Museum, which will be part of the cultural axis. The design creates an introverted square with active facades. These facades define the square, in addition to landscape development, while referring to the environmental elements that impair its functioning today. The planning uses the great potential inherent in the square, improves the public and scenic space in the city and makes it more meaningful and active for the benefit of the residents.
يُركّز المشروع على ميدان ميخاليس في تل أبيب، الّذي كان من المٌقرّر أن يكون جزءًا من برنامج جيديس، والتي أنشئت في عام 1934. في أيامنا هذه، منطقة الميدان هي ساحة مفتوحة ومهملة، ولا ينظر إليها الجمهور على أنّها ميدان. على الرغم من موقعه المركزيّ والمُزدحم والنشط. ومن الاكتشافات الأساسيّة التي رسمت ملامح مُخطّط المشروع هو المحور الثقافيّ، حيث يقع الميدان في مركزه. يقترح المشروع تصميمًا جديدًا لميدان ميخاليس والمباني المحيطة به، وإضافة متحف ثقافيّ ليكون في وسطه. يبني التصميم ميدانًا انطوائيًّا ذا جدران نشطة. تُحدد هذه الجُدران معالم الميدان عن طريق بناء محيطه وتطويره، ومعالجة العناصر المحيطة به وتضر بعمله في هذه الأيام. وبهذه الطريقة، يستغل التخطيط الإمكانات الكبيرة الكامنة في الميدان، ويُحسّن الحيّز العام والمنظر العام في المدينة ويجعله ذا قيمة وحيّ بنظر السكان.

יצירת קשר

שתפו את הפרוייקט הזה | Share this project
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp