דנה באלינט

Dana Balint

بالينط دانا

السفر عبر الزمن

בין הזמנים

Between Times

אורבני, חינוך, ירושלים, נוף, קהילתי, שימושים מעורבים

/

מנחה: אמיר מן
בירושלים מתגוררות זו לצד זו קבוצות אוכלוסייה שונות, אשר גם מבחינה מרחבית מתגוררות בשכונות מגורים מנותקות זו מזו. הסיבות לכך נובעות הן מהמבנה הטופוגרפי של העיר, והן מגישות תכנון שמקדמת עיריית ירושלים. הפרויקט בוחן תופעת הבידול המרחבי בירושלים ומבקש להציע נקודת מבט חדשה על היחסים בין קבוצות אוכלוסייה שונות בעיר. על מנת לבחון תופעה זו, בחרתי להתעסק בשכונת בית וגן החרדית ושכונת קריית יובל החילונית, כאשר בניהן מפריד וואדי ובראשו תיכון בויאר החילוני. מטרת הפרויקט הינה יצירת מרחב משותף לחרדים וחילונים, מרחב מאפשר ולא מחייב, אשר נותן לכל קבוצה גם ביטוי אישי. ההצעה שלי מתייחסת להפיכתו של הוואדי לפארק ירוק, עם שבילים המחברים בין השכונות ועוברים דרך תיכון בויאר. התיכון משנה את פניו, נפתח אל השכונות ונוספות אליו פונקציות חדשות על ידי הגברת מסת הבינוי הקיימת. הפונקציות החדשות מחולקות לפי אוכלוסיות, כאשר כל צד של המתחם החדש מיועד עבור אוכלוסייה שונה ובאמצע ישנן פונקציות משותפות.
In Jerusalem, different population groups live side by side in different neighborhoods, who are usually detached from one another. The reasons for this are due both to the topographic structure of the city, and to the planning approaches promoted by the Jerusalem Municipality. The project examines the phenomenon of spatial differentiation in Jerusalem and seeks to offer a new perspective on the relations between different population groups in the city. In order to examine this phenomenon, I chose to focus on 2 neighborhoods – Beit Vagan, an ultra-Orthodox neighborhood and Kiryat Yuval, who is mostly secular. Between the two neighborhoods there is a Wadi and “Boyer” High School. The goal of the project is to create a common space for the ultra-Orthodox and secular communities. An enabling and non-binding space, which gives each group a personal expression. I suggested to transform the wadi into a green park, with trails connecting the neighborhoods, passing through Boyer High School. I added new functions to the school and by so I’m connecting it to the neighborhoods. The new functions are added by increasing the existing mass of construction. They are are divided by populations, with each side of the new complex being designed for a different population and in the middle, there are common functions.
تعيش في القدس فئات سكانية مختلفة جنبًا إلى جنب، وتعيش هذه الفئات أيضًا في أحياء سكنيّة منفصلة. وذلك بسبب الخصائص الجغرافيّة للمدينة، وهذا يُمثّل التخطيط الّذي تروج له بلدية القدس. يبحث المشروع في ظاهرة التمايز المكانيّ في القدس ويسعى إلى تقديم منظور جديد حول العلاقات بين الفئات السكانيّة المختلفة في المدينة. ولدراسة هذه الظاهرة اخترت التطرّق إلى حي بيت فاجان الحريديّ وحي كريات يوفال العلماني، حيث يفصل بينهما وادي وفي مقدمته المدرسة الثانويّة بويار العلمانية. الهدف من المشروع هو إنشاء مساحة مشتركة تجمع الحريديّين والعلمانيّين، مساحة تمكينية وغير ملزمة، والتي تمنح أيضًا كل مجموعة فرصة للتعبير عن نفسها. اقتراحي يتعلق بتحويل الوادي إلى حديقة خضراء، فيها مسارات تربط بين الأحياء والعابرين من خلال مدرسة بويار الثانويّة. بحيث ستغيّر المدرسة الثانوية معالمها، وتنفتح على الأحياء وتضاف إليها وظائف جديدة عن طريق زيادة كتلة البناء الحاليّة. ستُقسّم الوظائف الجديدة حسب الفئات السكانيّة، حيث سيٌخصّص كل جانب من جوانب المجمع الجديد لفئة سكانيّة مختلفة وفي الوسط ستكون وظائف مشتركة.

יצירת קשר

שתפו את הפרוייקט הזה | Share this project
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp