דלית וינוגרדסקי

Dalit Vinogradski

دليت ڤينوچردسكي

من سَكَن لمَسكَن

House to Home

אורבני, מגדל, מגורים, קהילתי, שימושים מעורבים, תל אביב-יפו

/

מנחה: שם טוב צרויה
בנייני מגורים רבים נבנים כמענה לצורך ספציפי ומתוך שיקולים כלכליים. מפרוץ הקורונה, אנו שוהים במרחב הביתי יותר מתמיד וזה דחף אותנו לבחון אותו מחדש, כמו גם את סביבתנו. אולם, המגורים כיום חסרים והם אינם מתחשבים ב-Well being של האדם. הפרויקט ממוקם בשוק לוינסקי, בשכונת פלורנטין בתל אביב. השכונה תוכננה כבעלת אופי אירופאי, עם רחובות צרים ובלוקים טוריים. מטרת הפרויקט היא לבחון כיצד ניתן לצופף ולהכפיל זכויות בנייה במרקם ייחודי שכזה, תוך שמירה על הקיים והעצמת ה-Well Being . בבלוקים הטוריים ישנן חצרות פנימיות אותן הפכתי לגינות כיס ירוקות. הכניסה לגינות מתאפשרת ע"י פתיחה שלהם- דבר היצר רשת תנועה חווייתית. הבינוי החדש תוכנן בהדרגה, בהתאם לאופי הרחובות התוחמים.
Many residential buildings are built in response to a specific need and out of economic considerations. From the outbreak of the corona, we are staying at our home space more than ever and this has pushed us to re-examine it, as well as our area. However, housing is currently lacking and it doesn't take into account the person's well being. The project is located in the Levinsky Market, at Florentine neighborhood of Tel Aviv. Florentine was planned with an European ambience- narrow streets and residential blocks. The aim of the project is to examine how building rights can be densified and doubled in such a unique area, while maintaining the existing and empowering the Well Being. The blocks have courtyards that I have turned into green pocket gardens. The entrance to the gardens is possible by opening the blocks – and that created an experiential network of traffic. The new building was planned gradually, depending on the atmosphere of the nearby streets
بُنيت مباني سكنيّة عديدة تلبية لحاجة محددة وبسبب اعتبارات اقتصاديّة. منذ تفشي فيروس الكورونا، مكثنا في حيّز المنزل أكثر من أي وقت مضى ممّا دفعنا إلى إعادة النظر في ذلك وفي محيطنا كذلك. ومع ذلك، فإن المباني السكنيّة في أيامنا هذه منقوصة ولا تراعي رفاهية الإنسان. يقع المشروع في سوق ليفينسكي، في حي فلورنتين في تل أبيب. صُمّم الحي بتصميم ذي طابع أوروبيّ، بشوارع ضيقة ومباني متسلسلة. يهدف المشروع إلى دراسة كيفية زيادة ومضاعفة حقوق البناء ومضاعفتها في مثل هذا النسيج الفريد، مع الحفاظ على الرفاهية الموجودة وتعزيزها. تنطوي المباني المتسلسلة على باحات داخليّة التي تحولت إلى حدائق خُضر. دخول الحدائق أصبح ممكنًا من خلال افتتاحها، الأمر الّذي أدى إلى وجود حركة مرور تجريبيّة. تمّ التخطيط للبناء الجديد تدريجيًا، بما يتناسب مع طبيعة الشوارع.

יצירת קשר

שתפו את הפרוייקט הזה | Share this project
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp